duminică, 16 februarie 2014

Felicitari pentru bebelusul vostru!


                    
Sunteti tineri, ocupati, dar entuziasmati ca sunteti parinti! Probabil ca nu stiti prea multe despre organizarea unui botez, dar bebelusul vostru este nerabdator sa-l crestinati ! Tocmai de aceea, am adunat aici cam tot ceea ce ar trebui sa stiti si ne bucuram ca cititi acum aceste randuri.



Botezul este prima ceremonie importanta din viata bebelusului, si una dintre cele mai importante. Voi sunteti parintii ingerasului aparut de curand in viata voastra, si trebuie sa va ocupati personal de organizarea acestui eveniment. Daca va simtiti neajutorati si nu cunoasteti pasii necesari organizarii botezului bebelusului vostru, atunci aceste  randuri, sfaturi utile, va vor ghida perfect.

In primul rand botezul are doua parti si este nevoie de doua locatii: prima locatie este biserica unde se va oficia botezul, iar cea de-a doua este restaurantul unde va avea loc petrecerea.
In ceea ce priveste biserica, este recomandat sa alegeti o biserica pe care o cunoasteti (eventual biserica unde v-ati cununat), care va place sau unde slujeste un preot de care va leaga o relatie spirituala deosebita. Alta varianta, mai comoda, este sa alegeti o biserica in apropierea locuintei sau in apropierea restaurantului unde va avea loc petrecerea. Dupa ce va hotarati asupra bisericii unde va fi crestinat bebelusul vostru, trebuie neaparat sa vorbiti din timp cu preotul de acolo. El va stabili data in functie de preferinta voastra si de programul lui, dar si in functie de anumite randuieli bisericesti (sunt zile in care nu se oficiaza botezul).
Al doilea pas, este alegerea restaurantului si rezervarea datei din timp. Stabiliti meniul preferat si incheiati un contract de rezervare pentru data aleasa. Ora sosirii la restaurant o veti anunta dupa ce stabiliti cu exactitate ora ceremoniei religioase. Pentru aceasta petrecere, pe langa meniu se stabilesc si decoratiunile potrivite evenimentului.
·        Iata cateva idei pentru decoratiuni de botez : Alegeţi o temă şi schema de culoare. Puteti opta pentru o petrecere cu personaje de basm, ingerasi, bebelusi celebri, papusi, personaje din desene animate la moda sau diferite figurine, gen ursuleti, fluturi sau catelusi de plus. Dar aceasta insemna ca toate decoratiunile vor trebui sa fie in ton cu aceasta tema, inclusiv, fata de masa, vesela, mancarea si poate chiar si costumatia., invitatiile, place cardurile.



·        Aranjamentele florale se pot personaliza in functie de tematica evenimentului de la aranjamente clasice pana la aranjamente haioase cu jucarii si figurine. Si baloanele de la petrecere se pot personalizate cu poza sau numele bebelusului.
Decorarea mesei si a salii de celebrare a botezului poate presupune mai multe produse cum ar fi: casete pentru oferirea cercelusilor sau bratarusei la botez in biserica, sau pentru pastrarea buclei de par la taierea motului sau pentru pastrarea primului dintisor, figurine si carusele muzicale ideale pentru cadoul de botez, cocarde, lumanarici si decoruri pentru masa de festivitate.
Cristelnita (cadita in care se scalda copilul la botez) poate fi si ea decorata cu ghirlande de flori naturale, acestea agatandu-se de manerele laterale ale cazanului de botez. La fel ca si lumanarea de botez, cristelnita de botez se va realiza din aceleasi culori: la fetite roz si la baietel bleu sau combinatii de doua nuante.
Foarte dragalase si reprezentative, cum ar fi puiuti, bebelusi cu fetisoare dragute, ursuleti, ingerasi, suzete, papucei, biberoane, marturiile personalizeaza ceremonia , reprezentand o mica si vie amintire pe care fiecare invitat o ia cu el cand paraseste restaurantul.


·        Pentru decorarea tortului de botez se pot confectiona figurine multicolore si diafane, cu dantelute, voaluri si alte detalii dragalase. Pentru fetite si baietei, figurinele vesele ( robotei, printese, masinute, ursuleti sau alte personaje din desene animate) nelipsite de pe tortul de botez sunt mici simboluri ale vietii bogate si placute ce stau in fata tinerei fiinte.


Primul eveniment important din viata bebelusului tau presupune, pe langa nasi, biserica si petrecere, si un set de obiecte absolut necesare pentru ziua cea mare. Trusoul bebelusului include obiecte vestimentare, cosmetice si accesorii mai mult sau mai putin importante. Unele dintre obiectele care alcatuiesc trusoul bebelusului vor fi achizitionate de parinti, altele de nasi. Desigur, aceste "obligatii" reprezinta doar niste obiceiuri, iar parintii si nasii pot discuta aceste aspecte si pot alege ce anume va cumpara fiecare.
RITUALURI
Parintii trebuie sa aiba pregatite urmatoarele:
• Un rand de haine complet pentru bebelus - cu care va fi imbracat inainte de botez;
• O foarfeca si o cutiuta - pentru momentul cand preotul va taia parul bebelusului.

Nasii trebuie sa aduca bebelusului urmatoarele:
• Un rand de haine complet pentru bebelus - pentru a fi imbracat dupa botez, la biserica.
• Lumanarea pentru botez.
• Cruciulite sau altfel de cocarde pentru botez, pentru invitati - nasa le va pune la biserica.
• Panza alba (3 metri, netivita, necusuta) - in care vor primi bebelusul dupa botez.
• Panglica pentru infasat copilul - nici prea lunga (sa casatoreste tarziu), nici prea scurta (se casatoreste devreme).
• Prosop alb si sapun - pentru preot, ca sa se spele inainte de a boteza copilul.
• Vin si ulei - vinul pentru impartasanie, uleiul pentru mir.
• Bomboane pentru a servi invitatii la biserica.
• O icoana pe care preotul o va sfinti si nasii o vor darui bebelusului.
• Nasii vor plati taxa de botez la biserica.

OBICEIURI
A doua zi dupa botez se obisnuieste ca nasii sa mearga la fin si sa il imbaieze. Este o baie ritualica, de "spalare a mirului", la care, traditional, participa numai femeile: mama, moasa, nasa si alte membre ale familiei bebelusului. Acum, nasii vor aduce un alt rand de hainute bebelusului si un mic cadou. Parintii vor pregati toate cele necesare baitei (inclusiv cosmetice, cadita), dar si o mica masa pentru familie. Se obisnuieste ca in cadita de baie a bebelusului sa se puna urmatoarele obiecte:
• Flori - sa fie bebelusul frumos;
• Bani si bijuterii din aur - sa fie bogat;
• Apa sfintita - sa fie curat;
• Pietre - sa fie puternic si rezistent;
• Grau - sa aiba masa imbelsugata;
• Busuioc si uleiuri parfumate - sa miroasa frumos;
• Ou - sa fie sanatos (oul trebuie sa ramana intreg in cadita);
• Miere - sa fie dulce;
• Lapte - sa fie proaspat;
• Sare - sa fie placut ca sarea in bucate
• Lipici - sa aiba "lipici" la oameni, sa fie sociabil;
• Un fulg - sa fie usor ca fulgul.

Apa de la baie trebuie aruncata cu tot ce este in ea (mai putin bijuteriile si oul) la radacina unui pom fructifer, intr-un loc retras si curat, care nu este calcat de oameni des.
Dupa baie, nasa trebuie sa unga bebelusul cu mirul de la biserica si sa il descante cu o crenguta de busuioc, astfel: pe cap (sa fie inteligent), la ochi (sa vada numai lucruri frumoase), la urechi (sa auda numai invataminte bune si sa le asculte), la gurita (sa vorbeasca cuvinte intelepte), la manute (sa fie harnic), pe piept (sa aiba inima iubitoare) si la picioare (sa il duca oriunde vrea si sa il aduca mereu acasa, la cei dragi).
Acum parintii trebuie sa ii dea nasei un prosop si sapun - cu care se va spala si sterge nasa dupa baie. Urmeaza o mica masa festiva, in familie, dupa care tatal va conduce nasii acasa si le va oferi un mic cadou.
Va suntem alaturi, va oferim suportul cu tot ceea ce va este necesar in organizarea acestui eveniment important!
Cu drag!
Echipa Imperial Ballrooms

http://www.salonimperial.ro