duminică, 24 martie 2013

Tu cum alegi ?

Pe ce criterii alegi un meniu pentru evenimentul tau ? La ce te gandesti de exemplu atunci cand iti creezi antreul la nunta sau la botez? La cantitate, la calitate, la aspect ? Intalnesc in fiecare zi persoane care aleg diferit. Si este normal sa fie asa ..Dar rezultatul? Rezultatul nu este mereu satisfacator. Exista criterii standard pe care incerc sa le respect si sa le prezint clientilor, dar eu nu pot decat sa propun ,nu sa impun!

1. Nu incarca farfuria cu carne crezand ca invitatii vor aprecia ca a fost "abundenta"!
2. Nu trece nici in extrema cealalata ..incercand sa oferi sortimente cat mai sanatoase, puteti fi tentati sa solicititati preparate vegetariene, neglijand carnea sau specialitati cu carne propuse (doar daca invitatii sunt toti vegani sau lacto vegetarieni ~ slabe sperante).
3. Peste ? DA ! Nu renunta la el. Nu am intalnit pana acum prea multe persoane sa nu se bucure la un meniu in care este servit un peste atent gatit si cu un sos gustos cu capere..Dar si aici aveti de ales. Sunt persoane care ..doar ca sa mai scada costurile..renunta la salau, pastrav sau somon si aleg pangasius ..Offf..pangasius la nunta ? Oricat l-ai condimenta si cu tot talentul lui Chef, tot un peste care nu are un aspect si gust festiv ramane. E opinia mea, voi alegeti ce vreti !
4. Vrei sa oferi numai fitze ? Atunci ai grija si scoate sarmalele ! Nu se mai potrivesc cu alegerile tale de la aperitivul mediteraneean incarcat de "sea food" sau specialtati internationale necunoscute de matusa sau unchiul de la tara....
5. Mixed Grill ..Si pui si porc si carnati ? Asa vrei ? Greu de impacat toate gusturile..Stiu. Dar daca ai ales Ceafa la gratar ..macar nu mai alege si carnati romanesti, ardelenesti sau mai stiu eu ce. Combina ceafa cu un piept de pui la gratar (asta n-are grasime) sau un Rulou cu ciuperci. Ma gandesc ca vreo ruda in varsta se fereste de preparatele incarcate de colesterol ..hm ..
6 . Concluzia e ca cea mai buna alegere e  tot calea de mijloc. Foloseste la evenimente meniuri clasice, nu risca sa testezi pe invitatii tai (poate unii, oameni mai simpli) ..Dorada sau Andive cu Somon :)
Parerea mea poate e subiectiva dar observand toate, aproape toate evenimentele organizate pana acum ..(si sunt sute) , rar am intalnit invitati care sa se bucure cand mananca ce "nu stiu" sau li se ofera numai grasimi !

Ai de unde alege, combina cu grija, asculta opinia event managerului , a Chef-ului sau a prietenilor care au deja o experienta asemanatoare.

O sa revin cu exemple de combinatii reusite si combinatii nereusite la meniurile pentru evenimente ;)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ma bucur ca esti online si putem discuta !